Wespen en muggen op afstand houden

U heeft net een nieuwe woning gekocht, de hypotheek is rond en het zwembad is aangelegd. Tijd om in de zomer eens heerlijk van uw zwembad te genieten. De wespen en muggen zijn dan niet welkom en dat begrijpen we maar al te goed. De wespen komen af op zoet drinken, ijs, koek en snoep. Natuurlijk wilt u de wespen niet uitnodigen, en daarom kunt ijsjes het beste in huis openen en drinken niet laten staan. Ook afval rond laten slingeren waar koek, snoep of ijs in heeft gezeten wordt afgeraden. Als uw vuilcontainers dichtbij het zwembad staan met tuin- en fruitafval, dan kan dat ook wespen en muggen aantrekken, voorkom dat en sluit de bakken goed af en controleer uw water altijd goed voordat u gaat zwemmen!

Wespen en muggen weren

  • In Frankrijk gebruiken ze vaak sinaasappels met kruidnagels om wespen te weren.
  • Gaat u de BBQ aansteken? Zorg dan dat er geen vlees blijft liggen want wespen zijn er dol op.
  • In uw woning kunt u wierook branden want daar houden muggen en wespen niet van, zo houden ze ook niet van citroen!
  • Mochten er veel plasjes water in de omgeving zijn let dan goed op, want vijvers, drinkbakken en ook lege bloempotten zijn goede kweekplaatsen voor muggen. Zorg dat er geen water blijft staan!
  • Plaats kattenkruid want daar blijven muggen graag uit de buurt!
  • Een plat dak of een garage dak is ideaal, maar ook voor muggen als er een laagje water staat.

Gouden tip!

Als er muggenlarven in het zwemwater drijven, dan wil dat zeggen dat de filtratie onvoldoende is of dat de chloor– en/of PH-waarde te laag is. Er is dan een oplossing voor u en dat is de PH-waarde op orde brengen en/of chloorshock toedienen.